Caras la cuptor cu legume si vin

de La Ancuta in Crap / Caras, 23 Apr 2013 | 13636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caras (~ 1 kg)

Pentru marinada:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • sare, piper

In plus avem nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa alba mare
  • 7-8 ciuperci champignon
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 200 ml vin
  • 1 cescuta cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras la cuptor cu legume si vin:

Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie.
Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste peste si dam la frigider pentru o ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. La fel procedam si cu ciupercile. Amestecam toate apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin si turnam peste legume. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Dupa ce a stat la frigider asezam pestele in tava unsa cu ulei de masline scurgand marinada peste el.
Asezam legumele in jurul pestelui si adaugam vinul si apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si dam la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape facut, scoatem capacul si mai lasam ~ 10 minute.

Se serveste cald, alaturi de legumele din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras la cuptor cu legume si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras in sos de rosii la cuptor